ارزیابی تخصصی شنوایی بزرگسالان:
در مرکز تخصصی ارزيابي شنوايي، تعادل و سمعك ماندگار، انواع ارزیابی های تخصصی شنوایی بزرگسالان با استفاده از دستگاه های مجهز به تکنولوژی روز دنیا و به روزترین روش های درمانی توانبخشی با تمرکز بر ارائه خدمات با کیفیت بالا، توسط متخصصین شنوایی شناس به مراجعین محترم ارائه میگردد.
شنوایی یکی از حس های بسیار مهم انسان است که ممکن است بر اثر عوامل مختلف مانند بیماری، شرایط بد محیطی و افزایش سن دچار اختلال شود به همین سبب کلینیک ماندگار در ارزیابی تخصصی شنوایی بزرگسالان و ارزیابی شنوایی تخصصی شنوایی نوزادان و کودکان آماذه ارائه خدمات به شما عزیزان است.
از آنجایی که کم شنوایی سبب تاثیر منفی بر روی ارتباطات اجتماعی و کیفیت زندگی افراد می شود، دقت و اقدامات به هنگام افراد در این زمینه همانند سایر موارد مرتبط با سلامتی، بسیار حائز اهمیت است.
از آنجایی که حفظ سلامتی تمامی هموطنان عزیز در اولویت های کاری کلینیک ماندگار قرار دارد، شما میتوانید علاوه بر ارزیابی های دوره ای، از خدمت آزمونهای آنلاین خودارزیابی شنوایی سایت که کاملاً رایگان هستند، استفاده نمائید و سلامتی خود را در دوره های زمانی کوتاه تر بررسی نمائید، همچنین میتوانید جهت کاهش هزینه های ارزیابی تخصصی شنوایی به صورت دورهای، از بسته های ویژه حمایتی پزشکی و بهداشتی استفاده نمائید.
در ادامه با موضوع ارزیابی تخصصی شنوایی بزرگسالان بیشتر آشنا می شوید.
شنوایی سنجی چیست
شنوایی سنجی (به انگلیسی: Audiometry) در حقیقت اندازه گیری میزان شنوایی با استفاده از دستگاه شنوایی سنج است. نتیجه این عملیات در قالب شنوایی نگاره (به انگلیسی: Audiogram) ثبت می شود.
معاینه اولیه
در ابتدای مراجعه فرد به کلینیک ماندگار برای ارزیابی تخصصی شنوایی بزرگسالان، متخصص شنوایی شناس ضمن تاریخچه گیری از بیماری، نسبت به معاینه اولیه گوش فرد با دستگاه اتوسکوپ اقدام مینماید. در این معاینه هرگونه مشکل احتمالی در مجرای گوش و پرده صماخ شناسایی میگردد. بعد از انجام معاینات اولیه، ارزیابی های تخصصی (آزمونهای تخصصی) زیر انجام می شود.
شنوایی سنجی تن خالص – Pure Tone Audiometry (PTA)
متداولترین روش در شنوایی سنجی بالینی می باشد. این آزمون شامل دو بخش شنوایی سنجی راه هوایی از طریق هدفون و شنوایی سنجی راه استخوانی از طریق ویبراتور استخوانی (BonVibrator) میباشد.
آزمون ادیومتری راه هوایی: در این آزمون بیمار در اتاقک اکوستیک قرار میگیرد و گوشی هدفون روی گوش وی گذاشته می شود و آستانه های شنوایی در هر دو گوش در 8 فرکانس اصلی اکتاوی و در صورت لزوم در فرکانس های نیم اکتاوی با ارائه صوت خالص (Pure Tone) به دست میآید. آستانه های تن خالص به صورت نموداری به اسم ادیوگرام رسم می شود که این نمودار نشان میدهد که محدوده شنوایی فرد در کجا قرار دارد و اگر فرد دچار کم شنوایی است میزان، شکل و نوع کم شنوایی وی مشخص میگردد.
آزمون ادیومتری راه استخوانی: در این آزمون ویبراتور استخوانی در پشت گوش فرد روی ماستویید وی قرار میگیرد و آستانه های تن خالص از طریق ارتعاش استخوان ماستویید و تحریک مستقیم حلزون به دست میآید. این آزمون به همراه آزمون ادیومتری راه هوایی مشخص می کند که نوع کم شنوایی فرد از نوع کم شنوایی انتقالی، کم شنوایی حسی عصبی یا کم شنوایی مختلط می باشد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله پیشگیری از کم شنوایی را در سایت سمعک ماندگار مطالعه نمایید.
نوع و میزان کم شنوایی از طریق آزمون فوق مشخص میگردد و پیرو آن راه حل درمانی دارویی، جراحی یا سمعک نیز تجویز میگردد.
ادیوگرام چیست – Audiogram:
نتیجه آزمون تن خالص بر روی ادیوگرام نشان داده می شود. ادیو گرام دارای دو محور عمودی و افقی است. محور عمودی نشان دهنده شدت صوت براساس دسی بل (dB) می باشد. به هر میزان که فرد بتواند با شدت صوت کمتر، صداها را بشنود، قدرت شنوایی بهتری دارد.
اگر آستانه شنوایی شخص در ارزیابی تخصصی شنوایی بزرگسالان بیشتر از ۲۵ دسی بل باشد، شخص دچار کم شنوایی می باشد. محور افقی نیز فرکانس های صدا به کار گرفته شده را نشان میدهد (معمولاً ۷ فرکانس بین ۲۵۰ تا ۸۰۰۰ هرتز).
میزان کم شنوایی براساس نتیجه آزمون تن خالص:
شنوایی طبیعی | 25 – 0 dB |
کم شنوایی ملایم | ۴۰ – ۲۶ dB |
کم شنوایی متوسط | ۵5 – ۴۱ dB |
کم شنوایی متوسط تا شدید | ۷۰ – ۵۶ dB |
کم شنوایی شدید | ۹۰ – ۷۱ dB |
کم شنوایی عمیق | به بالا – ۹۱ dB |
شنوایی سنجی گفتاری – Speech Audiometry:
در این آزمون در ارزیابی تخصصی شنوایی بزرگسالان دو گروه کلمات دو سیلابی و تک سیلابی برای فرد از طریق هدفون و در سطوح آستانه شنوایی و آستانه راحتی ارائه می شود.
انجام این آزمون در بیماران دچار کم شنوایی بسیار با اهمیت است زیرا نشان دهنده میزان جواب دهی مثبت گوش فرد به سمعک است. همچنین این آزمون تاییدیه ای برای نتایج آزمون تن خالص یا PTA می باشد. این آزمون شامل دو بخش آستانه درک گفتار و توانایی تفکیک گفتار است.
آستانه درک گفتار – Speech Reception Threshold (SRT): در این سطح شنونده میبایست بتواند حداقل ۵۰ درصد از کلمات دو سیلابی که توسط شنوایی شناس و از روی لیست مشخص، تلفظ می شود را تکرار نماید.
توانایی تفکیک گفتار – Speech Discrimination Score (SDS): در این سطح ارزیابی تخصصی شنوایی بزرگسالان شنونده میبایست بتواند حداقل 95 درصد از کلمات تک سیلابی که توسط شنوایی شناس و از روی لیست مشخص، تلفظ می شود را تکرار نماید.
با انجام آزمون های فوق الذکر، یک ارزیابی شنوایی کامل صورت میگیرد.
آزمون ایمیتانس ادیومتری – Immittance Audiometry:
این آزمون به وسیله دستگاه ایمیتانس انجام میگردد و شامل دو آزمون اصلی تمپانومتری و رفلکس اکوستیک می باشد.
آزمون تمپانومتری – Tympanometry: یک آزمون دیگر در ارزیابی تخصصی شنوایی بزرگسالان که به بررسی سلامت پرده گوش، ارزیابی گوش میانی و مکملی برای آزمون تن خالص یا PTA می پردازد.
آزمون رفلکس اکوستیک: جهت بررسی عملکرد عصب هفت و سالم بودن مکانیسم رفلکس اکوستیک می باشد و در بررسی عفونت های گوش میانی و تشخیص انواع اُتیت موثر است.
مرکز تخصصی ارزيابي شنوايي، تعادل و سمعك ماندگار امکان دریافت پاسخگویی ۲۴ ساعته، پشتیبانی آنلاین ، نوبتدهی آنلاین و مراجعه حضوری را جهت هموطنان عزیز فراهم ساخته است تا ایشان به راحتی، به صورت کاملاً رایگان و بدون هیچ زحمتی جهت انجام پرسش و پاسخ و یا دریافت مشاوره تخصصی رایگان در زمینه های شنوایی و سمعک اقدام نمایند، به عبارتی متخصصین شنوایی ما در تمامی لحظات زندگی در کنار شما عزیزان هستند.
جهت اخذ نوبت ارزیابی تخصصی شنوایی بزرگسالان، با ما تماس بگيريد . همچنین میتوانید جهت کسب اطلاعات علمی تکمیلی مورد نیاز، به قسمت اخبار و مقالات سایت مراجعه نمائید.