لوازم جانبی سمعک ها یکی از عوامل تاثیر گذار در کارایی آنها برای درک بهتر گفتار و بالا بردن شنوایی در افراد کم شنوا می باشد. تحقیقات زیادی در دنیا وجود دارند که نشان می دهند سمعک های رایج در محیط های نویزی و بازآوا، خیلی کم باعث بهبود درک گفتار می شوند.
تکنولوژی های تقویت کننده رایج به مقدار کم باعث افزایش نسبت سیگنال به نویز محیط شنیداری می شوند. تحقیقات همچنین نشان می دهند که کارایی سمعک فرد زمانیکه سطح نویز محیط به 60dBa برسد به حداقل می رسد.
این مطالب به خوبی نشان میدهد که کودکانی که از سمعک های رایج استفاده می کنند نیاز دارند که از سایر تکنولوژی های تقویت کننده استفاده کنند تا نسبت سیگنال به نویز افزایش یابد و بتوانند ناتوانایی های سمعک های رایج را جبران کنند.
برخی از افراد به دلیل پیش زمینه ذهنی از ظاهر سمعک های قدیمی از استفاده سمعک اجتناب می کنند در صورتی که امروزه سمعک ها دارای ظاهرهای متنوع و مختلفی هستند وشما می توانید در مقاله انواع شکل ظاهری سمعک با انواع شکل ظاهری سمعک و انواع سمعک آشنا شوید.
امروزه لوازم جانبی سمعک متعددی وجود دارد این وسایل کارایی سمعک را افزایش می دهند لوازم جانبی سمعک به دو دسته الکترونیکی و مصرفی تقسیم می شوند که در ادامه در ارتباط با آنها بیشتر صحبت خواهیم کرد:
وسایل الکترونیکی سمعک
برخی از لوازم جانبی سمعک به صورت الکترونیکی هستند که در ادامه آن ها را نام برده و در ارتباط با هر کدام به مختصر توضیح داده ایم:
- رابط تلویزیون:
کاربران استفاده کننده از سمعک های وایرلس این امکان براشون فراهم شده است که صدای تلوزیون را واضح و بدون نویز به طور مستقیم از داخل سمعک بشنوند. رابط تلویزیون یک وسیله جانبی میباشد که به تلوزیون متصل می شود و به صورت بی سیم تا فاصله 10 متر صدا را مستقیم بدون نویز اضافه به گوش بیمار منتقل می کند.
- رابط موبایل:
در کابران استفاده کننده از سمعک های هوشمند وایرلس این امکان فراهم است که بیمار بدون اینکه گوشی تلفن همراه را نزدیک گوش خودش قرار دهد بتواند مکالمه تلفنی بدون نویز و صدای اضافه داشته باشد و صدای مکالمه را مستقیم از داخل سمعک بشنود. قابلیت دیگر در رابط موبایل انتقال صدای موزیک از گوشی تلفن همراه به طور مستقیم به داخل سمعک میباشد.
- میکروفن از راه دور:
این اکسسوری قابلیت را به کاربران سمعک هوشمند وایرلس میدهد که زمانی که در یک کلاس یا کنفرانس قرار دارد صدای سخنران را به طور واضحتر و همراه با نویز کمتر به طور مستقیم از داخل سمعک بشنوند.
این وسیله کارایی بسیار بالایی در دانش آموزان و دانشجویان دارد. این وسیله جانبی در انواع برند سمعک به شکل های مختلف از جمله رو میزی و یا در حالتی که به یقه سخنران متصل می شود وجود دارد. در واقع میکروفن از راه دور به صورت یک فرستنده صدا عمل میکند و سمعک گیرنده صدا می باشد.
- ریموت کنترل:
ریموت کنترل سمعک ها نیز از لوازم جانبی سمعک می باشند که معمولا دو نوع دکمه جهت استفاده کاربر دارند یک دکمه جهت افزایش و کاهش شدت صدا دارد و یک دکمه جهت تغییر برنامه سمعک می باشد که به کاربر سمعک کمک می کند تا برنامه سمعک را برای محیط های مختلف تغییر دهد.
ریموت کنترل برای کنترل سمعک کودکان توسط والدین و مربیان گزینه بسیار مناسبی می باشد همچنین ریموت کنترل سمعک برای سالمندان و معلولان که کنترل سمعک توسط خود شخص مشکل است گزینه بسیار مناسبی می باشد.
لوازم جانبی مصرفی سمعک
لوازم جانبی سمعک شامل لوازم مصرفی نیز می باشد که در صورت نیاز باید تعویض شود:
- باطری سمعک:
توجه داشته باشید که در لوازم جانبی سمعک باطری سمعک به طور رایج در چهار سایز وجود دارد که شامل شماره 10 برای سمعک های داخل گوشی، باطری شماره 312 برای سمعک های داخل گوشی بزرگتر به نام ITE و سمعک های پشت گوشی سایز کوچک miniBTE ، باطری شماره 13 برای سمعک های پشت گوشی استاندارد و باطری شماره 675 برای سمعک های پشت گوشی سوپر پاور استفاده می شود.
بیماران توجه داشته باشند به هیچ عنوان از باطری های متفرقه برای سمعک استفاده نکنند زیرا باطری های متفرقه باعث تضعیف برد سمعک و کاهش عمر آن می شوند که در آن صورت مجبور به تعمیرات و تنظیمات سمعک خواهید شد.
- فیلتر سمعک:
فیلتر سمعک از لوازم جانبی سمعک است که در سمعک های داخل گوشی CIC و پشت گوشی با رسیور در گوش RIC استفاده می شود. نقش فیلتر سمعک این است که مانع ورود جرم گوش به داخل سمعک میشود. زمان تعویض فیلتر سمعک بستگی به جرم گوش بیمار دارد معمولا بهتر است هر ماه تعویض گردد. نحوه تعویض فیلتر سمعک در قسمت فیلم های آموزشی سایت آموزش داده شده است.
- فرچه تمیز کننده سمعک:
یکی دیگر از لوازم جانبی سمعک، فرچه تمیز کننده سمعک می باشد، نظافت سمعک تاثیر بسزایی در افزایش عمر سمعک دارد. برخی فرچه های تمیز کننده سمعک در انتهای خود دارای آهن ربا هستند که ابزاری برای در آوردن باطری سمعک می باشد. نحوه نظافت سمعک با استفاده از فرچه در قسمت فیلم های آموزشی سایت آموزش داده شده است.
کلینیک سمعک ماندگار امکان تعویض سمعک کارکرده فعلی با سمعک جدید را برای شما فراهم آورده است تا آرامش شما را در استفاده از سمعک تضمین نماید.
- سوزن تمیز کننده ونت:
ونت یک سوراخ باریک در سمعک های داخل گوشی و بخش قالب سمعک های پشت گوشی می باشد و در زمانی که سمعک داخل گوش بیمار قرار می گیرد، نقش تهویه گوش را بر عهده دارد. سوراخ ونت به راحتی با جرم گوش مسدود می شود و برای بیمار حالت کیپی صدای اطراف را به وجود می آورد در نتیجه با ابزار مناسب باید تمیز شود. نحوه تمیز کردن ونت در قسمت فیلمهای آموزشی سایت آموزش داده شده است.
در انتها برای هر گونه مشاوره و یا خرید لوازم جانبی سمعک میتوانید با کارشناسان سمعک ماندگار در تماس باشید.