تعمیرات و تنظیمات سمعک

تعمیرات و تنظیمات سمعک

تعمیرات و تنظیمات سمعک:

در مرکز تخصصی ارزيابي شنوايي، تعادل و سمعك ماندگار، تعمیرات و تنظیمات سمعک پشت گوشی و داخل گوشی توسط متخصصین ادیولوژی در اسرع وقت صورت می‌پذیرد.

هر نوع وسیله الکترونیکی در معرض خرابی قرار دارد. احتمال وقوع خرابی در سمعک­ بعنوان یک وسیله الکترونیکی بسیار حساس دارای میکرو چیپ­ های کامپیوتری و پردازنده ­های الکترونیکی که در معرض دو عامل اسیدی جرم گوش و عرق بدن نیز قرار دارد بسیار معمول و اجتناب ناپذیر است.

نگهداری و مراقبت صحیح از سمعک سبب افزایش طول عمر و کاهش احتمال خرابی آن می­ شود تا به تعمیرات و تنظیمات سمعک احتیاج نشود، لذا در صورت تهیه سمعک از کلینیک ماندگار، متخصصین ما همواره در کنار شما خواهند بود و با ارائه سرویس ­های دوره­ ای کاملاً رایگان سمعک در طول مدت گارانتی آن از خرید شما پشتیبانی می­نمایند.

پیشنهاد می­گردد مصرف کنندگان برنامه سرویس ­های دوره ­ای سمعک را بعد از اتمام تاریخ ضمانت نامه نیز ادامه دهند تا احتمال خرابی­ ها کاهش یافته و عمر سمعک افزایش یافته و احتیاج به تعمیرات و تنظیمات سمعک نشود. نحوه صحیح استفاده و نگهداری از سمعک در دفترچه­ ی راهنمای مرتبط با آن و نیز در قسمت فیلم ­های آموزشی سایت، شرح داده شده است.

لازم به ذکر است برخی از برندهای معتبر سمعک، با استفاده از تکنولوژی نانو در تولید محصولات خود تمامی قطعات داخلی و خارجی را می ­پوشانند تا در مقابل آب، رطوبت، گرد و غبار، عرق و جرم گوش مقاومت قابل قبولی را ایجاد کنند.

ممکن است سمعک نیاز به تعمیراتی نداشته باشد و با تنظیمات مجدد کارایی خود را بدست آورد، لذا در این موارد متخصص شنوایی شناس با ارزیابی ­های مجدد گوش، سمعک را مجدد تنظیم می­نماید.

در صورتی که سمعک دچار خرابی شد و احتیاج یه تعمیرات و تنظیمات سمعک شود، موارد زیر اهمیت پیدا می­ کنند:

  • ضمانت و خدمات پس از فروش حرفه ­ای و بین المللی سمعک
  • عیب یابی و تعمیر تخصصی سمعک توسط متخصصین
  • عیب یابی و تعمیر تخصصی سمعک در لابراتورهای مجهز
  • تعمیرات صحیح و اصولی با قطعات فابریک (اصلی)
  • انجام عملیات تنظیمات و تعمیرات در یک محدوده زمانی استاندارد

رعایت موارد فوق جهت سمعکی که کاربر آن یک کودک است اهمیت دو چندانی پیدا می ­کند زیرا ممکن است صدای خروجی از سمعک به هر دلیلی از حالت طبیعی خارج شود و تشخیص آن را برای کودک سخت نماید که این امر تاثیر مستقیمی در یادگیری کودک دارد، لذا تهیه سمعک از یک مرکز معتبر و تعمیرات و تنظیمات سمعک بسیار حائز اهمیت است.

جهت بهر­مندی از خدمت مشاوره رایگان سمعک با ما تماس بگیرید.

راهنمای نگهداری از سمعک:

سمعک مانند هر وسیله الکترونیکی دیگر، نیاز به نگهداری­ های خاصی دارد و یا در صورت لزوم احتیاج به تعمیرات و تنظیمات سمعک می باشد. در نگهداری از سمعک­ های پشت گوشی و داخل گوشی تفاوت­ هایی وجود دارد که به شرح زیر می ­باشد:

نگهداری از سمعک داخل گوشی:

با توجه به اینکه تمام قسمت ­های سمعک داخل گوشی در داخل مجرای گوش قرار می­گیرد، رسیور این نوع از سمعک­ ها در معرض جرم گوش هستند و امکان دارد جرم گوش به داخل گوشی نفوذ کند، برای جلوگیری از ورود جرم یا همان وکس گوش به داخل سمعک داخل گوشی، در نوک سمعک فیلتری قرار گرفته است که این فیلتر باید هر دو هفته تا ماهی یکبار تعویض شود که زمان تعویض فیلتر به جرم گوش بیمار بستگی دارد. پوسته سمعک داخل گوشی پس از هر بار استفاده باید توسط دستمال مخصوصی که در جعبه سمعک قرار دارد تمیز شود. با رعایت این موارد به تعمیرات و تنظیمات سمعک در زمان های کوتاه احتیاج نمی شود.

نگهداری از سمعک پشت گوشی:

سمعک­ های پشت گوشی از دو بخش تشکیل شده ­اند، یک بخش قالب و یک بخش پروتز سمعک است که در پشت گوش قرار می­ گیرند. قسمت قالب سمعک قابل شست و شو می ­باشد و بهتر است زمانی که قالب سمعک با جرم مسدود می ­شود، از سمعک جدا شود و با آب و صابون تمیز شود.

بدنه سمعک باید بعد از هر بار استفاده با دستمال مخصوص تمیز شود. در سمعک ­های پشت گوشی سوراخ میکروفن در بخش پشتی یا همان کمر سمعک قرار دارد و باید مرتب تمیز شود و بعد از مدتی تعویض شود تا کیفیت صدای سمعک افت نکند. با رعایت ایم موارد به تعمیرات و تنظیمات سمعک در این مدل احتیاج پیدا نخواهید کرد.

سمعک­ هایی که تکنولوژی قدیمی دارند اگر در معرض مستقیم آب قرار بگیرند می ­سوزند، اما در سمعک­ های جدید با تکنولوژی پوشش نانو، در برابر آب، رطوبت و عرق مقاوم هستند.

نگهداری از سمعک ­های RIC (Receiver In The Canal):

در سمعک­ های RIC (Receiver In The Canal)، مانند سمعک ­های داخل گوشی، رسیور داخل گوش قرار می­گیرد و باید برای جلوگیری از ورود جرم یا همان وکس گوش به داخل سمعک، اگر رسیور داخل قالب یا همان مولد قرار دارد، هر شب نوک قالب را با فرچه تمیز کرد و فیلتر مربوطه را هر دو هفته یا ماهی یکبار تعویض نمود که زمان تعویض فیلتر به جرم گوش بیمار نیز بستگی دارد.

اگر رسیور داخل پروب قرار دارد، باید پروب هر شب با فرچه تمیز شود و پروب هر سه ماه یکبار ترجیحاً تعویض شود. زمان تعویض پروب نیز بستگی به جرم گوش دارد. زمان خارج کردن این نوع از سمعک، باید مراقب بود که سیم رسیور کشیده نشود و به آرامی از گوش خارج شود. با رعایت این موارد به تعمیرات و تنظیمات سمعک احتیاج پیدا نخواهید کرد.

عیب­یابی سمعک

برای تعمیرات و تنظیمات سمعک یکی از مهمترین مراحل عیب یابی می باشد که در ادامه برای دو نوع از سمعک ها روش این کار را بیان کرده ایم.

عیب­یابی سمعک­ های داخل گوشی

بارها برای بیماران اتفاق افتاده است که سمعک داخل گوشی خود را روشن کرده ­اند اما سمعک صدایی برای کاربر نداشته است. در چنین مواقعی در مرحله اول باتری سمعک را تعویض کنید. بیماران باید توجه داشته باشند، زمانی که روکش باتری سمعک را جدا می­ کنند حدود پنج دقیقه آن را در معرض هوا قرار دهند و بعد داخل سمعک بگذارند.

اگر با قراردادن باتری جدید، باز هم سمعک صدایی نداشت، به بررسی فیلتر سمعک بپردازید، اگر جرم کل فیلتر سمعک را مسدود کرده باشد صدایی از سمعک خارج نمی­ شود و فیلتر سمعک باید تعویض گردد. در نهایت اگر با عوض کردن فیلتر باز هم سمعک صدایی نداشت باید به شنوایی شناس مراجعه نمایید تا با بررسی بیشتر قطعات سمعک به رفع مشکل بپردازد.

عیب­یابی سمعک­ های پشت گوشی

بارها برای بیماران اتفاق افتاده است که سمعک پشت گوشی خود را روشن کرده ­اند اما سمعک صدایی برای کاربر نداشته است در چنین مواقعی در مرحله اول باتری سمعک را تعویض کنید. بیماران باید توجه داشته باشند، زمانی که روکش باتری سمعک را جدا می­ کنند حدود پنج دقیقه آن را در معرض هوا قرار دهند و بعد داخل سمعک بگذارند.

اگر با قرار دادن باتری جدید، باز هم سمعک صدایی نداشت به بررسی قالب سمعک بپردازید، ممکن است قالب با جرم گوش بیمار مسدود شده باشد. همچنین ممکن است در بیمارانی که در گوش خود از قطره استفاد می­ کنند، کمی قطره وارد شلنگ سمعک شده باشد و مانع عبور صدا شود، در چنین مواقعی قالب را از سمعک جدا کرده و با آب و مایع صابون شست و شو دهید و بعد از خشک شدن کامل آن را به سمعک متصل کنید. اگر با وجود تمام این کارها صدای سمعک قطع بود، باید به شنوایی شناس مراجعه نمایید تا با بررسی بیشتر قطعات سمعک به رفع مشکل بپردازد.

مطالعه بیشتر: انواع شکل ظاهری سمعک

سخن آخر

مرکز تخصصی ارزيابي شنوايي، تعادل و سمعك ماندگار امکان دریافت پاسخگویی ۲۴ ساعته، پشتیبانی آنلاین ، نوبت­دهی آنلاین و مراجعه حضوری را جهت هموطنان عزیز فراهم ساخته است تا  ایشان به راحتی، به صورت کاملاً رایگان و بدون هیچ زحمتی جهت انجام پرسش و پاسخ و یا دریافت مشاوره تخصصی رایگان در زمینه­ های شنوایی و سمعک اقدام نمایند.علاوه بر آن این مکز در ارتباط با سمعک ها خدماتی از جمله تعمیرات و تنظیمات سمعک را برای شما در نظر گرفته استکه می توانید از آن ها نیز استفاده نمایید.

در نهایت متخصصین شنوایی ما در تمامی لحظات زندگی در کنار شما عزیزان هستند.